A StrokeAid (korábbi nevei: MonddKi, VoxAid) program elsődleges célja, hogy agyi traumán átesett emberek, akik nem tudnak beszélni vagy nem elég érthetően, tudjanak kommunikálni a környezetükkel. Kicsit hasonlít a Mindenség elmélete c. filmben látott eszközhöz, melyhez ahsonlót Stephen Hawking is használ a való életben. A fejlesztés folyamán valamint a továbbfejlesztésnél is törekedünk szakemberek (logopédusok, ideggyógyászok) bevonására, valamint a felhasználói visszajelzéseket is igyekszünk figyelembe venni. Az alkalmazás többféle módon használható:

  • Szabad szöveges beviteli módban a felhasználó bármilyen szöveget beírhat, melyet a prorgam egy beszdszintetizátor segítségével felolvas.
  • Félig kötött szöveges módban a programban előre tárolt sablon mondatok vannak, melyekben csak egy-egy szót kell kiegészíteni, majd a beszédszintetizátor ezeket is felolvassa. Természetesen a tárolt minták szerkeszthetők valamint a felhasznáó maga is adhat sablonokat a rendszerhez.
  • Kötött szöveges módban a felahsználó előre megírt témakörök és mondatok közül választhat, hogy mit olvasson fel a rendszer. A félig kötött szöveges módhoz hasonlóan itt is van lehetőség a mondatok és témakörök szerkesztésére és bővítésére.
A program beállításaiban egyéb extra funkciók is elérhetők, mint például, hogy a felolvasásnál a szavak között tartson-e szünetet a rendszer, valamint a felolvasó hangkarakterét is lehet bizonyos határok között változtatni. A könnyebb horodzhatóság érdekében a Windows-os PC-n futó változat mellett készült a programból Androidos változat is.